Mussoorie'nin Claridges Nabha Residence'taki Sömürge Cazibesi Ortasında Kraliyet Konaklaması ve Nefis Mutfak Yolculuğu

Leila

Global Mod
Global Mod
Kuzey Hindistan'daki insanlar için kısa bir tatil, kışın bile görkemli tepelere hızlı bir kaçış anlamına geliyor. Mussoorie en popüler seçeneklerden biridir ve kolay bağlantı özelliği burayı şehrin doğal güzelliğine dalmak için uygun bir iniş noktası haline getirmektedir. Ailemle birlikte Mussoorie'ye bir gezi planladığımda, güvenilir bir markanın desteklediği bir otelde rahat, ev konforu arıyordum. Claridges Nabha Residence, İngiliz döneminin cazibesini ve ihtişamını yansıtan, ancak tüm modern olanakları sağlayan mükemmel bir mülktü. Bir zamanlar Nabha Maharaja'sının yaz tatili olan bu miras oteli, Mussoorie'nin kraliyet tarihine bir bakış sunuyor.


Otelin eski dünya cazibesi, beni Delhi'deki battaniyelerimden çıkarıp bu güneşli tesiste kışı farklı bir şekilde deneyimlemeye itti. Otele ulaşır ulaşmaz, yemyeşil ormanların ortasında yer alan 14 dönümlük bakımlı geniş araziye hayran kaldım. Tepelerin ve vadilerin nefes kesen manzarasına sahip tek katlı kolonyal bina, tam da rahatlamak için ihtiyacım olan şeydi.

Geniş Oda ve Konforlu Oda İçi Yemek
Uzun yolculuk midemin guruldamasına ve yemek yeme isteğine neden oldu. Tüm modern olanaklarla donatılmış geniş odama yerleştiğimde, odaya yemek siparişi verdim – parathalı Nabha Murgh Curry. Kemiksiz körili tavuk keskin ve lezzetliydi ve bana ev yapımı yemek rahatlığı verdi. Tavuk körisini severken – tatlı daha da iyiydi. Hiç bu kadar güzel görünen, tadı bu kadar tatlı ve narin olan Shahi Tukda'yı hiç yememiştim. Tabağı sildim ve rüyalarımda kalan tatlılıkla uyudum.


Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri


Güneşli Bir Kahvaltı
Ertesi sabah kahvaltı da çok keyifliydi. 7/24 açık restoran – The Pavilion – bana ve aileme Mussoorie'nin yemyeşil vadilerine bakan açık havada yemek alanında güneşin tadını çıkarmak için mükemmel bir fırsat verdi. Açık büfe kahvaltıda tavuk sosisleri, fırında fasulye, patates dilimleri, tavada kızartılmış sebzeler, DIY salatalar, meyveler ve meyve sularından dosa idli, upma ve parathalara kadar birçok seçenek vardı. Şimdi paratha benim favorim – ama burada yerel gahat dal ve ragi unuyla yapılan özel bölgesel parathayı denemeyi seçtim. Oldukça güzel ve besleyiciydi. Menüdeki kulüp sandviçi biraz fazla tuzluydu ama denediğim diğer yemekler hakkında hiçbir şikayetim yoktu.

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri


Güzel bir kahvaltının ardından sıra tesisi keşfetmeye geldi ve tur, otelin düzenlediği doğa yürüyüşüyle başladı. Yönetici bizi yoğun ağaçlarla dolu bitişikteki sedir ve meşe ormanına götürdü. Yemyeşil yeşillik ve temiz hava harika bir deneyim haline getirdi. Daha sonra bazı ilginç spor aktiviteleri ve baştan çıkarıcı bir çocuk oyun alanı gördük. Tabii çocuğumun kaydıraklardan ve oyunlardan keyif alması için orada uzun süre durduk.

İçinizi Isıtacak Bir Öğle Yemeği
Öğle yemeğinde yine Pavillion'un açık hava alanında oturup biraz daha güneşin tadını çıkarmayı seçtik (tabii ki). Restoranda Hint, Çin ve Avrupa mutfaklarından yemekler sunulmaktadır. Yemekte Murgh Makhani ve Bhuna Gosth Adraki vardı. Murgh Makhani fena olmasa da dikkatimi çeken Bhuna Gosth Adraki oldu. Sarımsaklı köri, iyi kavrulmuş eti mükemmel bir şekilde tamamladı. Lehsooni dal yemeğimizi daha da yükseltti. Biz Hint sosumuzu incelerken çocuğum eriştelerinden ve dudaklarını ısıtan çilekli içeceklerden oldukça memnundu. Özel sipariş talebini kabul eden şefe teşekkür ederiz.

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri


Victorian Bar'da Kokteyller ve Şenlik Ateşinde Akşam Yemeği
Güneş batarken, o günkü planıma ulaştığımı sanıyordum, eklemeliyim ki, akşam beni tamamen şaşırttı. Akşam yemeğine Viktorya döneminden kalma muhteşem iç mekanlara ve geçmişin sofistike dönemini hatırlatan oturma estetiğine sahip The Victorian Bar'da kokteyllerle başladım.

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri


Çimlerde akşam yemeği oldukça deneyimdi. Soğuk bir kış gecesiydi ama açık yıldızlı gökyüzünün altında masamızın yanında yakılan şenlik ateşi bana ve aileme unutulmaz bir akşam yaşattı. Ayrıca canlı müzik seansında herkes mutlu melodilere bayıldı. Ama en iyisi henüz gelmemişti! Evet, yemek! Akıllara durgunluk veren Ajwaini Fish Tikki'den başlayarak hafif bir akşam yemeği yemeyi seçtik. Orada kaldığım süre boyunca yediğim en iyi yemekti. Balıklar yumuşak ve lezzetliydi ve lezzetleri de yerindeydi. Sonra Tavuk Arrabbiata makarnamız vardı ve iyiydi. Ve şef, çocuğum için gerçekten takdir ettiğim basit dal ve phulka konusundaki özel isteğimi bir kez daha dikkate aldı. Yemeği bitirmek yine Shahi Tukda'ydı – çünkü buna doyamadım.

Ertesi sabah, kendinizi eviniz gibi hissettiren güzel otele veda etme zamanı gelmişti… ama yine de kahvaltı büfesinin tadını çıkarmadan değil. Bu sefer masala omleti, taze meyveler, karpuz suyu, aloo Poori ve upma yedik. Aloo sabzi damak tadıma göre biraz fazla tuzluydu ama upma ve omlet karnımı ve iştahımı başarılı bir şekilde lezzetle doldurdu.

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri


Claridges Nabha Residence, Mussoorie'nin sakin tepelerinde kaldığım her anı miras ve gastronomi kutlaması haline getiren kolonyal ihtişam ve mutfak lezzetlerinin büyüleyici bir karışımını sunuyor.
 
Üst