Normal Pulao'yu Geçin, Bu Masoor Dal Pulao Tarifi Gününüzü Güzelleştirmek İçin Burada

Leila

Global Mod
Global Mod
Lezzetli ve besleyici, günün sonunda canımızın çektiği şey bir kase sıcak daldır. Dal veya mercimek, mideye hafif gelen ve onu günlük tüketim için mükemmel kılan, bol miktarda besinle dolu süper gıdalardır. Bu mükemmel Hint yemeği sadece bir yemek değil, aynı zamanda sıcaklığın ve basit malzemelerin bir kutlamasıdır. Kutlama tarzımızda size sadece beslenmeyle değil aynı zamanda lezzetlerle dolu basit bir dal chawal tarifi getiriyoruz – Masoor Dal Pulao. Bu leziz yemek, Kali Masoor dalının zengin lezzetleri ve hoş kokulu baharatlarla yapıldığından, yoğun akşamlar için karşı konulmaz bir yemek seçeneği haline geliyor. İlginizi mi çekti? Masoor Dal Pulao'nun nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Öyleyse okuyun: Samosas'tan sıkıldınız mı? Çay Saatiniz İçin Bu Lezzetli Masoor Dal Vadas'ı Deneyin


Masoor Dal çeşitli sağlık yararlarıyla doludur.
Fotoğraf Kredisi: iStock

Masoor Dal Pulao'yu Evde Yapmanız İçin Dört Neden

1. Besleyici


Masoor Dal Pulao beslenmeyle doludur. Diğer mercimekler gibi siyah mercimek de sizi daha uzun süre tok ve tok tutabilecek lif ve proteinlerle doludur. Kali Masoor dal'ın kalorisi de düşüktür, bu da onu ekstra kiloları verirken mükemmel bir yiyecek seçeneği haline getirir.

2. Lezzetli


Masoor Dal Pulao'nun bu tarifi, lezzetli malzemeleri sayesinde çeşitli tatlara sahiptir. Tüm malzemeler kilerdeki temel malzemelerdir ve Hint yemeklerinin vazgeçilmezidir. Lezzetini arttırmak için bu pulao tarifini sebze raitasıyla veya seçtiğiniz herhangi bir turşuyla kolayca eşleştirebilirsiniz.

3. Yapımı kolay


Masoor Dal Pulao, herhangi bir roket bilimi gerektirmeyen, kolay bir pulao tarifi. Bu tarif, takip edilmesi kolay adımlara sahiptir ve kilerinizden minimum miktarda malzeme gerektirir; bir araya getirildiğinde harika bir tada sahiptir!

4. Çok yönlü


Bu Masoor Dal Pulao tarifi son derece çok yönlüdür. Daha da besleyici ve lezzetli hale getirmek için doğranmış fasulye, havuç, patates, besin külçeleri vb. gibi çeşitli sebzeleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu pulao'nun baharat seviyelerini değiştirebilir ve çocuğunuzun damak zevkine uyacak şekilde daha az baharatlı hale getirebilirsiniz.

Masoor Dal pulao, hazırlamak için basmati pirinci kullanıyor.


Masoor Dal pulao, hazırlamak için basmati pirinci kullanıyor.
Fotoğraf Kredisi: iStock

Evde Masoor Dal Pulao Nasıl Yapılır: Evde Kolay Masoor Dal Pulao Yapmanın Tarifi


Yukarıda belirtildiği gibi Masoor Dal Pulao'nun yapımı kolaydır ve lezzetlerle doludur. Kilerinizden minimum miktarda malzeme gerektirir ve sağlıklıdır. Masoor Dal Pulao'yu yapmak için dal ve basmati pirincini ayrı ayrı ıslatın. Pirinci pişirin ve bu arada pulao için masalayı hazırlayın. Bir tava alın ve domatesleri ve soğanları bütün ve öğütülmüş baharatlarla birlikte pişirin. Bittiğinde tavaya pirinç ve dal ekleyin. Malzemeler yumuşak ve lezzetli oluncaya kadar pişirin. Ve bitti!

Masoor Dal Pulao için adım adım tarife mi ihtiyacınız var? Daha fazlasını öğrenmek için burayı tıklayın.

Bu kolay Masoor Dal Pulao'yu evde deneyecek misiniz? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin!
 
Üst