Olgun ve Tatlı Ananas Nasıl Seçilir? Hatırlanması Gereken 5 Kolay Püf Noktası

Leila

Global Mod
Global Mod
Yaz aylarını hepimizin sevdiği bir şey varsa o da sunduğu meyve çeşitliliğidir. Mevsim bizi mango, karpuz, nefesi ve papaya gibi en seçkin meyvelerle şımartıyor. Mevsim meyve sepetimizi renklendiren bir diğer mevsim ürünü ise ananas. Altın rengi, sulu ve inanılmaz lezzetli ananas herkesin en sevdiği meyvelerden biridir. Olduğu gibi alabilir veya daha fazla lezzet katmak için çeşitli yiyecek ve içeceklere dahil edebilirsiniz. Sağlığa faydalı birçok özellik ile de doludur. DK Publishing'in 'Şifalı Gıdalar' kitabına göre ananas, susuz kalmanıza ve vücuttaki iltihaplanmayı önlemenize yardımcı olan önemli miktarda C vitamini ve antioksidan içerir. Ananasın içten beslenmenize yardımcı olması onu yaz aylarında keyifle tüketebileceğiniz mükemmel bir meyve haline getirir. Ancak olgun ve sulu bir ananas seçmek biraz zor olabilir. Ananasın diğer meyvelerden farklı olarak sert ve dikenli dış tabakası, tadını ve dokusunu anlamayı zorlaştırır. Ama endişelenme, her zaman olduğu gibi arkandayız. Her seferinde mükemmel bir ananas seçmenize yardımcı olacak bazı kolay ve dahiyane ipuçları sunuyoruz. Okumaya devam etmek.
Öyleyse okuyun: Mükemmel Olgun Karpuzu Seçmek İçin 5 Kolay İpucu

Ananasın Olgun olup olmadığını Kontrol Etmenin 5 Yolu:

1. Rengi Kontrol Edin


Ananasın rengini kontrol etmek, olgun olup olmadığını belirlemenin en kolay yoludur. Taze ve tamamen olgun ananaslar, çok az veya hiç yeşil leke içermeyen, canlı, altın renkli bir dış cepheye sahip olacaktır. Ayrıca sağlıklı yeşil yapraklar sergileyecekler. Dışı çoğunlukla yeşil olan ananaslardan kaçının.

2. Yavaşça Sıkın


Ananasın dokusu genellikle oldukça anlamlıdır ve tamamen olgun olup olmadığının belirlenmesine yardımcı olabilir. Olgun bir ananas, sıkıldığında biraz yumuşak olan sert bir kabuğa sahip olmalıdır. Öte yandan, ananas sıkıldığında çok sertse olgunlaşma ihtimali düşüktür.


3. Ananasın Kokusunu Alın


Bir ananasın olgunluğunu belirlemenin bir başka harika yolu da onu koklamaktır. Olgun ananaslar tipik olarak meyvenin tabanına yakın yerde tatlı ve hoş kokulu bir aromaya sahiptir. Acı veya keskin bir koku algılarsanız, büyük ihtimalle ananas tam olarak olgunlaşmamıştır.

4. Ağırlığı Kontrol Edin


Ananasın ağırlığını kontrol etmek, olgun olup olmadığını anlamak için güvenilir bir yöntemdir. Aşağı yukarı aynı büyüklükte iki ananas alın ve ellerinizde ağırlıklarını karşılaştırın. Daha ağır hissettiren daha hafif olana göre daha olgun ve sulu olacaktır.

5. Bir Yaprak Çekin


Ananasın taç kısmındaki yapraklardan birini yavaşça çekin. Yaprak herhangi bir direnç göstermeden kolayca çıkıyorsa, bu genellikle olgunluğunun güvenilir bir göstergesidir. Ancak bir yaprağı koparmakta zorluk çekiyorsanız büyük ihtimalle ananas tam olarak olgunlaşmamıştır.
Öyleyse okuyun: Ananas Yemenin En İyi 5 Tatlı ve Tuzlu Yolu

dm63qqk8

Ananas Nasıl Kesilir | Ananas Soymanın En Kolay Yolu Nedir?


Ananasın soyulması zahmetli bir iş olabilir ama bunu kolaylaştıracak basit bir teknik var. Dikey veya yatay olarak soymak yerine çapraz spiral bir desenle soymayı deneyin. Ananasın üst ve alt kısımlarını pürüzsüz bir yüzey üzerinde dururken keserek başlayın. Daha sonra meyveyi dikey olarak hizalayın ve dış sivri uçları çıkarmak için yanlarını yukarıdan aşağıya doğru dilimleyin. Gözleri ortadan kaldırmak için, kenarları boyunca düzenlemelerine göre çapraz kesimler yapın. Bu, meyvenin kenarları boyunca spiral bir desen oluşturacaktır.

Ananası Saklamanın En İyi Yolu Nedir?


Ananas tamamen olgunlaşmışsa, onu buzdolabında, plastik ambalajla veya bir torbaya koyarak saklamak en iyisidir. Bu şekilde iki ila dört güne kadar taze kalabilir. Ananas olgunlaşmamışsa oda sıcaklığında, serin ve güneş ışığından uzak bir yerde saklayın. Ananası kesmek için parçaları buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın.

Ne için bekliyorsun? Olgun ve sulu bir ananas alın ve tadını sonuna kadar çıkarın. Bu arada size yaz mevsiminde tadını çıkarabileceğiniz lezzetli ananas tarifleri sunuyoruz. Daha fazlasını öğrenmek için burayı tıklayın.
 
Üst