Orentano kremalı puflar ve Orentan pizzası “Tipik ürünler” ödülüne layık görüldü

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Bigné di Orentano ve Pizza Orentano, Toskana'nın Geleneksel Tarımsal Gıda Ürünleri listesine girmektedir.
“Taze hamur işleri ve unlu mamuller, bisküvi, pastacılık ve şekerleme ürünleri” kategorisindeki bölgesel kararnameyle onaylanan iki girişle 2024 yılı PAT listesi 467'ye yükseliyor.

“Bakanlığın belirlediği geleneksel tarım-gıda ürünleri listesine iki yerli ve lezzetli inci daha eklendi. Tarımsal gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi, “Bundan memnunuz” diyor. Pat'ler, Toskana'nın sembolü haline gelen olağanüstü tariflerle yerel ürünleri yücelten bölgedeki kişilerin becerikli çalışmalarından miras kalan muazzam bir mirası temsil ediyor. Entegre bölgesel kalkınma politikalarının başlatılması için sağlam ve son derece yüksek kaliteli bir temel ve daha genel olarak Bölgenin değerlemeye kararlı olduğu tarım-gıda sektörünün gelişimi için bir kaynak.”

Orentano'nun Bigné'si – yuvarlak şekilli, açık renkli, yaklaşık 6 santimetre çapında, üzerine pudra şekeri, kakao tozu serpilmiş veya çeşitli aromalarla kaplanmış, çok ince bir kalınlığa sahip, taze malzemelerin işlenmesiyle elde edilmiş, lezzetini arttıran. dolgu.

Yıllar geçtikçe, yalnızca muhallebi bazlı geleneksel dolguya, çikolata, zabaglione, fındık ve krema gibi başka tatlardaki dolgular da eklendi.
Antik Oryantal kremalı puf, eski çağlardan beri Orentan mutfak geleneğinin bir parçası olan tipik bir tatlıdır. Gerçekten de tarih, kremalı pufun 16. yüzyılda Floransa'da Caterina De' Medici'nin sarayında doğmuş bir tatlı olduğunu ve Floransa'nın, Castelfranco di Sotto'nun bir mezrası olan Orentano'ya 40 km'den biraz fazla uzaklıkta bulunduğunu göstermektedir. Bu mutfak hazırlığı için kullanılan malzemelerin tam olarak basitliği ve orijinalliği, başlangıçta Oranta gibi kırsal bir ortamda, çoğunlukla tarımla uğraşan bir nüfus arasında yayılmasını kolaylaştırdı ve bu preparatı, tüm ailelerde hazırlanan tipik bir yerel tatlıya dönüştürdü. .

Aslında yalnızca un, su, domuz yağı ve taze yumurta kullanıldı; malzemeler kırsal ortamda kolayca bulunabiliyordu. Tarif onlarca yıl boyunca değişmeden aktarıldı, ancak geçen yüzyılın 50'li yıllarının başında, orijinal tarifte Oranta'nın usta pasta şefleri tarafından domuz yağının tereyağı/margarinle değiştirildiği, mikserin kullanıldığı ve diğer dolgu türlerinin tanıtılması.


1900'lü yılların ilk yarısında Orentano'da yirmiye yakın pastane vardı ve Orentano'lu usta pastacıların bu bilgeliği, başta Roma, Torino, Milano olmak üzere çeşitli İtalyan şehirlerine göç ederek ulusal topraklara ihraç edildi. sadece Oranta'dan diğer gençleri de mutfak ve şekerleme sanatlarında köklü şirketlere yardım etmeleri için çektiler. 1968'de Orentano'nun usta pasta şefleri zanaat bilgilerini Orentano'ya geri getirmeye karar vererek, şu anda neredeyse tüm Toskana'da bilinen, her yıl tekrarlanan ve özel bir etkinlikle zenginleştirilen bir festival olan “Orentano kremalı puf festivali”ne hayat verdi. Orentano kremalı puflar. 1987 yılında, yalnızca kremalı puflarla yapılan, yılda 50.000 kremalı puf'u aşan bir üretime ulaşan, yalnızca ana Toskana'yı kutlayan tatlının yaratılmasında kullanılan, dünyadaki en büyük Profiterol'ün yaratılmasıyla maxi “dolcione” üretildi. her yıl anıtlar ve İtalyanlar.

Orantan Pizza – Yaklaşık 30 cm çapında yuvarlak, ince ve çıtır, hafifçe kabarık ve altın rengi kenarları olan, tava kullanılmadan doğrudan fırın zemininde pişirilen Orantanese Pizza'nın klasik üst kısmı domates ve mozzarella peyniri veya sadece kekik ve biberli domates ile yapılır. çıtırlık ve hafiflikten ödün vermeyecek şekilde ustalıkla dozajlanmış bir dolgu. Yıllar geçtikçe dolguya başka bileşenlerin de eklendiği görüldü.

Oranta'nın pizzasının tarihi, 1918 yılında han olarak kurulan bir mekanın yanına, şu anda tarihi olan ve halen açık olan bir başka mekanın eklenmesiyle başlıyor. Savaş sonrası ilk dönemde, birçok Orentano çocuğu Orento pizzacılarında çalışmaya başladı ve 1960'lardan itibaren çevre bölgelerde meşhur olan pizzayı seri üretimle üretmek için pizza şefliği mesleğini öğrenmeye başladı. Tarımsal alanlarda kolayca bulunabilen basit malzemeler, geleneksel pizzanın üretim kurallarının geliştirilmesine ve değiştirilmeden sürdürülmesine olanak sağladı. Oryantal pizza şeflerinin profesyonelliğini ortaya koyduğu ve başarı elde ettiği büyük İtalyan merkezlerine göç, Oryantal pizza festivalinin 1984 yılında başlayıp günümüze kadar devam etmesi ve her yerden binlerce insanın ilgisini çekmesi nedeniyle geleneği zayıflatmadı. Dünya. Toskana'nın yanı sıra geleneksel yerel mutfak sanatının tadını çıkarmak isteyen turistler de var.
 
Üst