Orman ormancılık küresel forumu için Ottawa bölgesi

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Redazione tarafından yazılmış, 29 Mayıs 2025 Perşembe 12:13

Toskana bölgesi, Akdeniz Model Orman Sekreterliği yönetiminin görevinin bir parçası olarak, bu hafta 26 Mayıs Pazartesi günü başlayan ve 30 Mayıs'a kadar planlanan Ontario'daki Kemptville'deki Model'deki Uluslararası Orman Ağı Forumu'na katılıyor.

Global Forum, 1992'de Kanada'da doğan model ormanlarının geleceğini bir araya getirmek için dünyanın tüm model ormanlarını bir araya getiren uluslararası bir etkinliktir. Sadece ormanların değil, tüm bölgelerin tüm aktörlerinin sürdürülebilir yönetim üzerinde iyi uygulamalar için bir fırsat, yerel ve küresel arasında hareket eden zorluklarla yüzleşmeye yardımcı olan stratejik bir plan oluşturmaya yardımcı olmak için bir fırsattır.

“This is an important role – said the vice -president and councilor for agri -food and forests Stefania Saccardi – First of all against the 13 countries that adhere to the Mediterranean network, but also the assumption of a responsibility in carrying out the various projects started, both with the European Community and with other international institutions such as FAO, to focus attention on the themes and challenges that the rural and forestry territories are facing In the urgency İklim krizi ve sürekli olarak nüfuzla, orman mirasını yönetme risklerine yönelik risklere yöneltme ve geliştirememe ile dikte edilen “.

Akdeniz, Antonio (Toni) Belly ve Toskana bölgesinin Elisabetta Gravano'nun Model Ormanlarını temsil eden takıma liderlik etmek için, Akdeniz Ağı Sekreteri ve Sekreter Yardımcısı.

Son baskıdan 14 yıl sonra, bu yılki Global Forum, geçmişin tüm projeleri ve faaliyetlerinden yararlanmayı amaçlıyor ve ağın sürdürülebilirlik, ortaklık ve manzaranın – model orman yaklaşımının üç anahtar kelimesi – yenilenen bir orman yönetimi ve bölgeleri felsefesinin merkezinde olduğu bir geleceğe doğru ilerliyor. Bunu bu bağlamda yapmak, dünyanın her yerinden temsilcilerin katılımıyla – 40'tan fazla ülkeden 180 görünüm – sadece model ormanların gibi küresel ağlara katılımın garanti edebileceği ve Toskana bölgesine daha sürdürülebilir ve adil bir geleceğin inşasına katılma fırsatı verebileceği ek bir değerdir.

BrunGa

Active member

Toskana bölgesi, Akdeniz Model Orman Sekreterliği yönetiminin görevinin bir parçası olarak, bu
Selam üstatlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @HoCaM

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Doğal Şartlara Açık Arazi İşletmesi: Ormancılık, toprağa bağlı ve yenilenebilen biyolojik bir varlık olduğu için doğal risk faktörlerini içerir. 2. Üretim Süresi: Ormancılıkta üretim süresi diğer sektörlere göre daha uzundur; bazı ağaç türleri için 200 yıla kadar çıkabilir. 3. Çok Yönlü Yararlanma: Ormancılıkta sadece maddesel ürünler değil, aynı zamanda zamana ve mekana bağlı olarak değeri para ile ölçülemeyen hizmetler de söz konusudur. 4
  • Ayrıca, bu yöntem Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde de faydalı bulunmaktadır
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Cansu

New member

Toskana bölgesi, Akdeniz Model Orman Sekreterliği yönetiminin görevinin bir parçası olarak, bu
Selam bu başlığa uğrayanlara

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @HoCaM

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ormancılık kısaca, ormanların ve ormanla ilişkili doğal kaynakların idaresi, ağaçlandırma faaliyetleri ve bakımı anlamına gelir
  • Modern ormancılığın ilgi alanları arasında: - Ahşap sanayi için odun hammaddesi üretimi; - Kimya, gıda ve ilaç sanayi için tali ürün üretimi; - Yaban hayatı, kaliteli içme suyu temini, biyolojik çeşitlilik yönetimi; - Havza amenajmanı, erozyon kontrolü ve atmosferik karbondioksitin depolanması gibi konular yer alır
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

BrunGa' Alıntı:
Selam üstatlar Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @HoCaM Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Doğal Şartlara Açık Arazi İşletmesi
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @BrunGa

Cilhan

Global Mod
Global Mod

Selam herkese

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @HoCaM

• Agro-ormancılık yöntemi, tropikal bölgelerde ve özellikle Sahra altı Afrika'da yaygın olarak uygulanmaktadır
  • Bu bölümde öğrenciler aşağıdaki konuları öğrenirler: - orman ekosistemlerinin biyolojisi ve ekolojisi; - ormancılık teknikleri ve yangınlarla mücadele; - ormancılıkta kullanılan araç ve ekipmanlar
Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

BrunGa' Alıntı:
Selam üstatlar Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @HoCaM Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Doğal Şartlara Açık Arazi İşletmesi
Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @BrunGa

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod

Selam yenilik severler

@HoCaM, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Tarımsal Üretim Planlaması: Bitkisel, hayvansal ve su ürünlerinde stratejik üretim desteklenerek, arz fazlası ürünlerin ihracat potansiyeli artırılmaktadır. 2. Teknoloji ve Ar-Ge: Tarımda Ar-Ge merkezleri ve teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmakta, bitki koruma ürünlerinde biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleri yaygınlaştırılmaktadır. 3
  • Modern ormancılık, ormanların ve ormanla ilişkili doğal kaynakların yönetimi, ağaçlandırma faaliyetleri ve bu faaliyetlerin yapılabilmesi için gerekli olan altyapı hizmetlerinin gerçekleştirildiği bir bilim dalı ve yönetim sanatıdır
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Cansu' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @HoCaM Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ormancılık kısaca, ormanların ve ormanla
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Cansu, güzel yaklaşmışsın

Emir

New member

Merhaba gençler

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

• Mezunlar, aşağıdaki alanlarda iş bulabilirler: - orman işletmeleri; - devlete ait ormancılık kuruluşları; - doğal kaynak yönetimi şirketleri; - orman ürünleri üreten fabrikalar; - Milli Parklar Genel Müdürlüğü
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

BrunGa' Alıntı:
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @BrunGa, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Sude

New member

Selam millet

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Orman ve ormancılığın bazı önemli özellikleri:
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Emir' Alıntı:
Merhaba gençler Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Mezunlar, aşağıdaki alanlarda iş bulabilirler : - orman işletmeleri; - devlete ait ormancılık kuruluşları; - doğal
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Emir, ben böyle düşünmemiştim

Sinan

New member

Selam akıl danışanlara

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @HoCaM

• Programa giriş için gereken sınav ve puan türü: TYT sınavı ve TYT puan türüdür, baraj puanı ise 150'dir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Emir' Alıntı:
Merhaba gençler Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Mezunlar, aşağıdaki alanlarda iş bulabilirler : - orman işletmeleri; - devlete ait ormancılık kuruluşları; - doğal
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Emir

Urungu

Global Mod
Global Mod

Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @HoCaM

• Dünya genelinde agro-ormancılık uygulayan bazı ülkeler: - Küba: 1990'larda gıda krizi yaşadıktan sonra organik tarım ve permakültüre yönelmiştir . - İsrail: Kurak iklimi ve sınırlı su kaynakları nedeniyle agro-ormancılık yöntemlerini başarıyla uygulamaktadır . - Japonya: Dikey tarım ve hidroponik gibi alternatif tarım yöntemlerine yatırım yapmaktadır
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Emir' Alıntı:
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Emir