Pecorino Toscano PDO, Beyaz Soğan Margherita PGI ile evlendi

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Bir PGI ve bir PDO arasındaki masadaki kombinasyon. Biri Toskana, Pecorino Toscano DOP ve diğeri Apulian, Margherita IGP'nin Beyaz Soğanı olmak üzere iki mükemmellik arasındaki işbirliği, Carlo Santarelli başkanı Carlo Santarelli'nin tarımsal gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi'nin huzurunda sunuldu. Pecorino Koruma Konsorsiyumu Toscano DOP ve Margherita PGI Beyaz Soğanının Korunması ve Tanıtılması Konsorsiyumu başkanı Giuseppe Castiglione.

Bu vesileyle, iki Konsorsiyum, ürünlere ilişkin bilgiyi, geçmişi ve onları mükemmellik sertifikasına sahip kılan nedenleri korumak ve yaymak amacıyla hammaddeleri, insan kaynaklarını ve hazırlama yöntemlerini birleştirerek fikir alışverişinde bulundu. Tarımsal gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi, “Tarihi ve gelenekleri anlatan, benzersiz ve şaşmaz lezzetleri masaya getiren iki ürünün buluşması güzel bir fırsat” dedi. Son yıllarda Koruma Konsorsiyumları arasındaki işbirliği, tanıtım projeleri yoluyla arttı ve PDO'lar ve PGI'ler hakkındaki bilgiler ve bunların dünya çapında korunması daha da etkili hale getirildi. Bu gibi girişimler, şirketler arasındaki bağın güçlendirilmesine ve yurt dışında giderek daha güçlü bir Made in Italy algısının yaratılmasına hizmet ediyor. Pecorino Toscano PDO ve Cipolla Bianca di Margherita PGI, Coğrafi İşaretli tarım-gıda ve şarap sektörünün ekonomik ve üretim sistemi olan PDO Ekonomisinin gerçekten güçlü bir noktasını temsil eden iki ikonik yapımdır”.

Pecorino Toscano Dop'un korunmasından sorumlu Konsorsiyum başkanı Carlo Santarelli, “Pecorino Toscano Dop her zaman denemeye ve yeni tat kombinasyonlarına açıktır” dedi. Bu durumda Toskana, Margherita PGI'nın Beyaz Soğanı sayesinde Puglia ile tanışıyor: tuhaflıklar, benzerlikler ve farklılıklar arasında damakta özellikle kayda değer bir yakınlık gösteren eşsiz tatların bir kombinasyonu. Margherita PGI Beyaz Soğan tatlı ve lezzetlidir, yumuşaktır ve aynı zamanda gevrek bir kıvama sahiptir. Yüksek şeker içeriğiyle karakterize edilen bu ürün, özellikle olgunlaştırılmış Pecorino Toscano DOP ile kombinasyon halinde özellikle zenginleştirilmiştir ve tadıyla şaşırtıcı bir tat kontrastı oluşturur.”

«Beyaz soğanımızın Pecorino Toscano PDO ile iki ortak noktası var: asırlık hikayeler ve bölgeyle olan yakın bağ. Beyaz Soğanın Korunması ve Geliştirilmesi Konsorsiyumu başkanı Giuseppe Castiglione, Pecorino'nun, iki asırlık bir geçmişe ve her yıl uzun işlenme sürelerine sahip olan soğanımız gibi, Etrüsklerden günümüze kadar uzanan eski bir tarihe sahip olduğunu söyledi. Margherita PGI'nın -. Uzmanlık alanlarımızı elde etmek için çeşitli üretim aşamalarını acele etmeden halletmek önemlidir. Beyaz Margherita Soğanının yaşam döngüsü, tohumların ekildiği andan hasada kadar iki yıl sürer. Genellikle olduğu gibi toprakta değil, Adriyatik Denizi'nin kumlarında, Gargano'nun güneyinde, çevresel önemi yüksek bir alanda, uluslararası bir sözleşmeyle korunan (Ramsar 1979) yetiştirme. Margherita di Savoia (Bat), Zapponeta (Fg) ve Manfredonia (Fg) arasındaki bölgeler. Soğanın daha yumuşak, etli, çıtır ve hepsinden önemlisi daha tatlı hale geldiği iki yıl.”

Toskana'daki tüm büyük perakendecilerde satışa sunulan Margherita Beyaz Soğanı PGI, nisan ayından ağustos ayına kadar piyasada bulunan sezonluk bir üründür. Geçtiğimiz yıl üreticiye satış fiyatları önceki yıllara göre yüzde 25 oranında artarak 27 bin bin ton civarında üretime ulaştı.

“Bu eşleştirmenin zaman içinde devam edeceğini umuyoruz. Bu toplantı – devam ediyor Castiglione – sadece bir tanıtım fırsatı değil, aynı zamanda farklı tarihler ve kültürler arasında bir karşılaşma anı. Toprakların korunması ve değerlendirilmesi, çevreye ve insanlara saygı, üretim tekniklerinin sürdürülebilirliğinin sürekli iyileştirilmesi olarak anlaşılan yenilikçilik, yaratıcı deneyimleme değerlerinde bir sentez bulan kültürler”.

Bu vesileyle Pecorino Toscano'yu Koruma Konsorsiyumu DOP, Toskana Bölgesi'nin katkılarıyla düzenlenen ve her yıl süt sanatının tüm sırlarını anlatan girişim olan “Caseifici Aperti”nin 2024 edisyonunu sundu. Konsorsiyumun mandıralarına ücretsiz rehberli turlar içeren etkinlik, bu yıl 2 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında dört mandırada planlanıyor. «Amaç tüketicilere süt ürünleri sanatının sırlarını açığa çıkarmak çünkü – diye açıklıyor Santarelli, Pecorino Toscano Dop'a değer vermek aynı zamanda şu anlama da geliyor: Herkese benzersiz peynirimizin üretim zinciri hakkında bilgi edinme fırsatı vermek için mandıraların kapılarını açmak.”


Alessandra Ricco, Margherita PGI White Cipolla Konsorsiyumu Basın Ofisi işbirliği yaptı
 
Üst