Pirinç Pişirmenin En Sağlıklı Yolu Nedir? Sağlık Uzmanı Kısa Bir İpucu Paylaşıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Hindistan'da pirinç çoğumuzun temel gıdasıdır. Uygun fiyatlıdır, erişilebilirdir ve kolayca yapılabilir. Ayrıca sağlıklı bir yemek hazırlamak için herhangi bir sabzi, dal ve kızartmayı pilavla eşleştirebilirsiniz. Ancak ne yazık ki pirinç de kendi payına düşen tartışmaları beraberinde getiriyor. Aslına bakılırsa, pirincin etrafındaki söylem sürekli gelişiyor ve onu diyetimize dahil edip etmeyeceğimiz (ya da eklemeyeceğimiz) konusunda kafamızın tamamen karışmasına neden oluyor. Bazıları kolayca sindirilebilir olduğunu düşünürken, bazıları nişasta içeriği nedeniyle diyetlerinde pirinçten kaçınır. Bu yazımızda, pirinci daha sağlıklı hale getirmek için uzman tavsiyesi ile pişirmenin bir yolunu sizlerle paylaşacağız.

Pirinç Sizin İçin İyi mi Kötü mü? Kilo Almanızda Neden Pirinç Suçlanıyor?


Pirinç, özellikle de beyaz pirinç, genellikle obezite, kan şekeri sorunları ve yüksek kolesterol düzeyi olan kişiler için suçlu olarak kabul edilir. Bunun nedeni beyaz pirinçte biriken nişastadır. Beslenme uzmanı Pooja Malhotra, rafine etme işlemi sırasında lifin tahıldan ayrılması nedeniyle beyaz pirincin kilo alımından sorumlu tutulduğunu söylüyor. Ama gerçek bu değil. Sağlık uzmanları, beyaz pirincin doğru miktarda tüketilmesi halinde, tavsiye edilen porsiyon ölçüsünde tüketilmesi durumunda günlük beslenmenize de iyi gelebileceğini belirtiyor.

Öyleyse okuyun: Hayatınızı Kolaylaştıracak Pirincin 6 Şaşırtıcı Kullanımı


Ayurveda'ya Göre Pirinç Pişirmenin En İyi Yolu:


Instagram'da 'cep diyetleri' adıyla anılan kilo verme uzmanı Amisha Sharma, Ayurveda'nın pirinci çeşitli sağlık hedeflerine uygun, çok yönlü ve besleyici bir tahıl olarak kabul ettiğini belirtiyor. Glutensizdir ve demir, magnezyum, potasyum ve B vitaminleri gibi temel besinlerle doludur ve yola devam etmek için gerekli enerjiyi sunar.

Ayurveda'ya göre, nişasta bileşimini değiştirmek, yemeğinizin lezzetini ve dokusunu geliştirmek için pişirmeden önce pirincin kuru olarak kavrulması gerekir.

Adım Adım Pirinç Pişirme Yöntemi:


Aşama 1. Pirinç tanelerini kuru kavurun.

Adım 2. Üzerine tuz ve sıvı yağı ekleyin.

Aşama 3. Suyu ekleyip kaynatın.

Adım 4. Suyu süzün.

Adım 5. Sağlıklı bir yemek için pirinci dal ve sabzis ile eşleştirin.

Ancak her zaman şunu unutmayın: “Ölçülü olmak anahtardır!” Uzman Amisha Sharma sözlerini bitiriyor. Aşağıdaki ayrıntılı Haberyu izleyin:

Öyleyse okuyun: Mükemmel Pirinç Nasıl Pişirilir – Bilmeniz Gereken 4 Farklı Yol
 
Üst