Rava Idli'nin Büyüleyici Hikayesi – Bengaluru ve Chennai'de Nasıl Keyif Alınır?

Leila

Global Mod
Global Mod
1970'li ve 1980'li yıllarda Bengaluru'da ilk MTR veya Mavalli Tiffin Room'da insanların masa kazanmak için günlerce beklediklerine dair efsaneler duyacaksınız. Bu hikayeleri Bengalurulu büyükannem ve büyükbabamdan duydum. İlk kez rava idli'yi MTR'de denedim. MTR'nin hikayesi bir asır önce, 1924'te üç kardeşin Bengaluru'da küçük bir restoran kurmak için Udupi yakınlarındaki sakin bir köyden yer değiştirmesiyle başladı. Kardeşler arasında liderliği ele geçiren ve bugün bildiğimiz MTR markasına zemin hazırlayan kişi Yagnarayana Maiya veya Yagnappa'ydı.

Öyleyse okuyun: Defalarca Yapmayı Seveceğiniz 5 Sağlıklı ve Lezzetli Sooji Atıştırmalık Tarifi

MTR'de duyacağınız en büyüleyici hikayelerden biri rava idli'nin kökenidir. Neredeyse tesadüfen başladı. Yagnappa, İkinci Dünya Savaşı sırasında pirincin yetersiz olduğu dönemde, ihtiyaçtan doğan yenilikçi yeni bir yemek olan ravayı denedi. Hala şehirdeki MTR satış noktalarında favori ve sürekli geri döndüğüm tek yemek.

Rava idli sadece Bengaluru ve Chennai'deki restoran menülerinin bir parçası olmakla kalmadı, aynı zamanda Güney Hindistan'da popüler bir 'tiffin' (öğle yemeği ile akşam yemeği arasındaki o sonsuz zaman) atıştırmalık haline geldi. Bengaluru ve Chennai'de göreceğiniz versiyonlar arasında ince farklılıklar vardır (her iki tarife bakın) ancak temel malzemeler neredeyse aynıdır – rava (irmik) ve lezzet profiline katkıda bulunan bir dizi baharat ve malzemeyle birlikte lor. Renk ayrıca hamura eklenen taze kişniş miktarına bağlı olarak bir restorandan diğerine değişme eğilimindedir.



Rava idli popüler bir Güney Hindistan yemeğidir.
Fotoğraf Kredisi: Ashwin Rajagopalan


Bu yemeği Chennai'de denemek istiyorsanız, her ikisi de rava idli'nin şahane versiyonlarını yapan RK Salai'deki New Woodlands Hotel'i veya RA Puram'daki Eating Circles'ı öneriyoruz. Bengaluru'daki MTR gibi çoğu restoranda, bir sagu ve / veya hindistancevizi turşusu ile servis edilir ve idli'ye küçük bir parça yağ eklenir. Bu lezzetli atıştırmayı evinizde yapmayı deneyebilirsiniz. Bu sadece çay saati (veya filtre kahve saati) için harika bir atıştırmalık değil, aynı zamanda hafif bir akşam yemeği seçeneği olarak da işe yarar:

Tarif: Bangalore tarzı Rava Idli


İçindekiler

  • 1 bardak rava
  • 2 su bardağı hafif ekşimiş çırpılmış lor
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu
  • 1 yemek kaşığı channa dal
  • 1 yemek kaşığı yeşil biber, ince doğranmış
  • Bir tutam asafoetida
  • 1/4 yemek kaşığı Eno meyve tuzu veya kabartma tozu
  • 10 bütün kaju ikiye bölünmüş
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş yaprağı
  • Tuz: tatmak
Yöntem

  • Hardal tohumlarını bir ped içinde yağ ile yumuşatın. Hardal tohumları dağıldığında asafoetida, channa dal ve yeşil biberleri ekleyin ve bir dakika soteleyin.
  • Şimdi kajuları ekleyin ve altın kahverengi olana kadar soteleyin.
  • Ravayı ekleyin ve aromatik hale gelene kadar yaklaşık 2 ila 3 dakika orta ateşte kızartın.
  • Isıyı kapatın ve soğumaya bırakın.
  • Şimdi lorun yarısını ravaya ekleyin ve iyice karıştırın. 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • 15 dakika sonra kalan peyniri, eno/karbonatı, kişnişi ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın.
  • Artık öldüğünüzde hamur havadar hale geliyor.
  • İdli tepsisini yağla yağlayın ve ortasına kaju fıstıklarını yerleştirin.
  • Her Idli kalıbının 3/4'ünü hamurla doldurun.
  • Idli buharlı pişiricide 10 dakika buharda pişirin.
  • Isıyı kapatıp soğumadan pişmelerini sağlayın ve kalıptan çıkarabilirsiniz.
Öyleyse okuyun: Kişniş Upma'yı denediniz mi? İşte Bu Sağlıklı Yemeğin Hızlı Tarifi

Tarif – Chennai tarzı Rava Idli


İçindekiler

  • 1 bardak rava
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu
  • 1/2 yemek kaşığı kimyon tohumu
  • 1 yemek kaşığı chana dal
  • Bir tutam asafoetida
  • Bir dal köri yaprağı, ince doğranmış
  • 1 yeşil biber, ince doğranmış
  • 1 inç zencefil, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı havuç, rendelenmiş
  • 1/4 yemek kaşığı zerdeçal
  • 3/4 su bardağı hafif ekşi lor
  • 2 yemek kaşığı kişniş, ince doğranmış
  • Tuz: tatmak
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 yemek kaşığı Eno veya kabartma tozu
  • 10 bütün kaju ikiye bölünmüş
Yöntem

  • Kaju fıstıklarını yağ ile altın rengi oluncaya kadar kavurun ve bir kenarda bekletin.
  • Aynı tavaya az miktarda yağ ekleyin ve hardal tohumlarını kızdırın. Hardal tohumları dağıldığında asafoetida'yı, channa dal'ı, yeşil biberleri, zencefil zerdeçalı ekleyin ve bir dakika soteleyin.
  • Ravayı ekleyin ve orta ateşte yaklaşık iki ila üç dakika kızartın.
  • Isıyı kapatın ve soğumaya bırakın.
  • Şimdi loru ravaya ekleyin ve iyice karıştırın. Karışım çok koyu ise kıvamını ayarlamak için biraz su ekleyin. 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Eno/kabartma tozu, kişniş ve tuz ekleyin. İyice karıştırın.
  • Artık öldüğünüzde hamur havadar hale geliyor.
  • İdli tabağını yağla yağlayın ve ortasına kaju fıstıklarını yerleştirin, rendelenmiş havuçları dizin.
  • Her Idli kalıbının 3/4'ünü hamurla doldurun.
  • Idli buharlı pişiricide 10 dakika buharda pişirin.
  • Isıyı kapatıp soğumadan pişmelerini sağlayın ve kalıptan çıkarabilirsiniz.

Ashwin Rajagopalan hakkındaBen meşhur slashie'yim; bir içerik mimarı, yazar, konuşmacı ve kültürel zeka koçuyum. Okul öğle yemeği kutuları genellikle mutfakla ilgili keşiflerimizin başlangıcıdır. Bu merak azalmadı. Dünyanın dört bir yanındaki mutfak kültürlerini, sokak yemeklerini ve kaliteli restoranları keşfettikçe bu duygum daha da güçlendi. Mutfak motifleri aracılığıyla kültürleri ve destinasyonları keşfettim. Tüketici teknolojisi ve seyahat üzerine yazma konusunda da aynı derecede tutkuluyum.
 
Üst