Şamandıra nerede olur ?

Urungu

Global Mod
Global Mod
Şamandıra Nerede Olur? – Forumdaşların Hayat Kurtaran (ya da Batıran) Rehberi

Selam değerli forumdaşlar!

Bugün konumuz belki de hayatımızın en kritik sorularından biri: Şamandıra nerede olur? Evet, yanlış duymadınız. Kimimiz için sadece denizde kafa çarpma tehlikesi olan plastik bir yuvarlak, kimimiz için yaz tatilinde “selfie arka planı”, kimimiz için de “abi bu çizginin ilerisinde yüzmek yasakmış” tabelasının doğal versiyonu.

Ama ben meseleyi biraz daha derinlemesine ele almak istiyorum. Çünkü fark ettim ki, şamandıra sadece denizde, gölde ya da havuzda değil, aslında hayatımızın her alanında var. Ve dahası: Kadın-erkek bakış açısıyla bu şamandıralara yaklaşımımız da bambaşka. Haydi bakalım, forumun eğlenceli kollarına dalalım.

---

Erkekler İçin Şamandıra: Strateji, Harita, Plan ve Tabii ki Google Maps

Erkek forumdaşlarımız şamandırayı gördüğünde genelde şunu düşünüyor:

“Bu şamandıra buradaysa, kesin burada balık vardır. Balık varsa oltamı atarım, atarsam yakalarım, yakalarsam pişiririm, pişirirsem... evrim ağacının tepesine çıkarım!”

Yani adamlar için şamandıra, çözümün başlangıç noktasıdır. Onlar için şamandıra; koordinat, planlama aracı, stratejik üs gibidir. O yüzden denizde şamandırayı gören erkek genelde şöyle hesap yapar:

- “Şamandıra şu açıdaysa, kıyıya uzaklığı bu kadar…”

- “Yüzerken sol kulaçta 25, sağ kulaçta 27 stroke attım, demek ki şu kadar metredeyim…”

- “Bundan sonra rotam kuzeydoğuya kaymalı, güneş de tam tepemde, demek ki optimum pozisyon burasıdır.”

Hatta eminim ki bazılarınızın şamandıraya bakıp içinden “burası GPS koordinatı 41.004N, 29.012E” dediği olmuştur. Çünkü erkek aklı: Bir noktayı gördüğünde onu hemen koordinata çevirir.

---

Kadınlar İçin Şamandıra: Empati, İlişki ve Dostane Mesajlar

Kadın forumdaşlarımız için şamandıra bambaşka bir şeydir. Onlar şamandırayı gördüğünde “Aaa bak, deniz bile bizi düşünüyor, yorulmayalım diye böyle tatlı tatlı duraklar koymuş” der.

Şamandıra onlar için sadece bir plastik değil; bir dost, bir yoldaş, bazen de sırdaş gibidir. Yorulduklarında “şuraya bir tutunayım da nefesleneyim” derler, hatta bir de üstüne şamandıraya “Sen olmasan vallahi şu deniz beni boğardı, teşekkür ederim canım” diye içlerinden selam yollarlar.

Hatta kadın forumdaşlarımızdan bazıları, şamandıranın kendilerini sarıp sarmaladığını, adeta denizde kucak açmış bir arkadaş gibi hissettirdiğini söyler. Erkek için şamandıra koordinat, kadın için şamandıra kucaktır. İşte fark bu!

---

Şamandıra Aile İlişkilerinde Nerede Olur?

Bir düşünün: Aile toplantısı yapıyorsunuz, tartışma hararetlendi. Baba: “Benim dediğim olacak!” derken, anne: “Bir sakin olalım, herkesin fikrine bakalım” diyor. İşte burada şamandıra annenin ta kendisi. Tartışmaların dalgaları arasında hepimizi boğulmaktan kurtaran, ortaya konmuş bir sınır çizgisi.

Kardeşler arası kavgada da şamandıra vardır. Büyük kardeş: “Sen benim eşyamı izinsiz aldın!” derken, küçük kardeş: “Ama bana da lazım olmuştu!” diye savunur. Burada şamandıra babanın “Yeter! İkiniz de susun!” çıkışıdır.

Yani aslında aile hayatında hepimiz birer şamandıra arıyoruz: Bizi boğulmaktan kurtaracak bir durak.

---

Forumdaşların Şamandıra Hikâyeleri

Şimdi gelelim asıl meseleye: Eminim ki sizin de şamandıra maceralarınız olmuştur.

- Denizde yüzüp yüzüp yanlışlıkla yasaklı bölgeye geçenler…

- Şamandıraya kadar gitmeyi hedefleyip yarı yolda pes edenler…

- Ya da şamandıraya ulaşıp “artık ben olimpiyatlara katılabilirim” diye düşünen kahramanlar…

Bir de tabii ki çocukken şamandırayı “dev lastik top” sanıp üzerine çıkmaya çalışanlarımız yok mu? Sonra bir kayıp pat diye suya düşüşümüz, forum tarihine geçecek anılar arasında.

---

Sonuç: Hepimizin Hayatında Bir Şamandıra Var

İster denizde, ister ilişkilerde, isterse iş hayatında… Şamandıra aslında hepimizin yanında. Erkek için stratejik plan, kadın için empatik dost, çocuk için oyun arkadaşı… Yani hayatın bize “dikkat et, buradan sonrası derin” demenin en renkli hali.

Şimdi soruyorum sevgili forumdaşlar:

- Sizin en unutulmaz şamandıra anınız hangisi?

- Şamandıra sizin için daha çok bir “koordinat noktası” mı, yoksa “dostane bir destek” mi?

- Bir gün şamandıralar konuşsa, bize neler söylerdi?

Haydi, siz de yazın; biraz gülelim, biraz düşünelim. Çünkü kim bilir, belki de hayatın tüm sorularının cevabı şu küçücük plastik yuvarlağın içinde saklıdır!

---

Ek Not: Şamandırasız Denize Girenlerin Dramı

Bu yazıyı burada bitirirken unutmadan: Şamandırasız denize girmek, navigasyonsuz araba sürmek gibidir. Bir bakmışsınız kendinizi İtalya kıyılarında bulmuşsunuz! O yüzden şamandıraya sarılın, hem fiziksel hem de ruhsal olarak…

Forum sizde, yorumlarınızı bekliyorum! 😊