Chawal (pirinç), Hint thali'sinin önemli bir bileşenidir. Bazı insanlar bunu her gün yemeyi severken, diğerleri, özellikle Kuzey Hindistan'da, hafta sonlarını pirincin tadını çıkarmak için ayırırlar. Bazı evlerde hafta sonu rajma chawal, kadi chawal, chole chawal gibi pirinç bazlı yemeklerin hazırlanması ritüeli vardır. Peki bu hafta sonu, bu sıradan pirinç bazlı yemeklere biraz ara verip farklı bir şeyler denemeye ne dersiniz? Sizlere sunuyorum – Amritsari wadi chawal. Bu eşsiz yemek, kendinizi şımartmak için mutlak bir zevktir ve hafta sonunuzu güzelleştirmek için mükemmeldir. Tarife geçmeden önce neyle ilgili olduğuna bir bakalım.
Öyleyse okuyun: Amritsari Pindi Chole Yapmak İçin 5 İpucu: Dünya Çapında Kalpleri Kazandıran Desi Yemeği
Amritsari Wadi Chawal Nedir?
Wadi chawal, lezzetle dolu popüler bir Amritsari yemeğidir. Baharatlı ve tıknaz wadi'ler kızartılır ve ardından pirinç ve baharat karışımıyla pişirilir. Wadis, chawal'a her lokmada güzel, çıtır bir doku verir ve ayrıca bir miktar baharat katar. Basit ama lezzetli ve damak tadınızı sulandırması garantilidir. Hafta sonu brunch'ınız için bu enfes yemeği hazırlayabilirsiniz ve kesinlikle kalabalığın hoşuna gidecektir.
Amritsari Wadi Chawal'ın Yanında Ne Servis Edilir?
Bu chawal'ın tadını tam olarak çıkarmak için, onu canlandırıcı raita ile eşleştirmenizi öneririz. Hatta yanında biraz salata ve dilediğiniz turşunun tadını çıkarabilirsiniz. Raita dışında Amritsari wadi chawal'a dal, sabzi ve hatta baharatlı Hint turşusu ile servis yapabilirsiniz. Bu yüzden yanına biraz çıtır papad almayı unutmayın.
Amritsari Wadi Chawal Nasıl Yapılır | Amritsari Wadi Chawal Tarifi
Amritsari wadi chawal evde yapımı kolay bir tariftir. Bu tarifin Habersu @cookingwithshivangi_ Instagram hesabı tarafından paylaşıldı. Bunu yapmak için, Amritsari vadisini küçük parçalara bölerek başlayın ve altın rengi kahverengi ve çıtır oluncaya kadar kadhai'de kızartın. Kenarda dur. Aynı kadhai'ye biraz yağ (sıvı yağ da ekleyebilirsiniz), jeera, kakule, karanfil ve defne yaprağını ekleyin. Onlar dağılmaya başlayınca doğranmış soğanı, zencefili, dilimlenmiş yeşil biberi ekleyip iyice kavurun. Tuz ve kırmızı biber tozunu ekleyin. Daha sonra ıslatılmış basmati pirincini ve vadileri eklemeniz gerekir. Bir dakika kadar kavurduktan sonra üzerine su ekleyip kaynamaya bırakın. Kadhai'yi bir kapakla kapatın ve 15 dakika pişirin. İşlem tamamlandıktan sonra taze kişniş yapraklarıyla süsleyin. Mükemmel doku için chawal'ı 15 dakika daha dinlendirin ve ardından sıcak olarak servis yapın. Amritsari wadi chawal hazır!
Öyleyse okuyun: Amritsari Kulcha'yı Yapmak Artık Daha Kolay – Bu Kolay Düdüklü Tencere Tarifini Bugün Deneyin
Aşağıdaki ayrıntılı tarif Habersunu izleyin:
Lezzetli görünüyor değil mi? Bir sonraki yemeğiniz için bu lezzetli chawal'ı yapın ve ailenizle birlikte tadını çıkarın.
Öyleyse okuyun: Amritsari Pindi Chole Yapmak İçin 5 İpucu: Dünya Çapında Kalpleri Kazandıran Desi Yemeği
Amritsari Wadi Chawal Nedir?
Wadi chawal, lezzetle dolu popüler bir Amritsari yemeğidir. Baharatlı ve tıknaz wadi'ler kızartılır ve ardından pirinç ve baharat karışımıyla pişirilir. Wadis, chawal'a her lokmada güzel, çıtır bir doku verir ve ayrıca bir miktar baharat katar. Basit ama lezzetli ve damak tadınızı sulandırması garantilidir. Hafta sonu brunch'ınız için bu enfes yemeği hazırlayabilirsiniz ve kesinlikle kalabalığın hoşuna gidecektir.
Amritsari Wadi Chawal'ın Yanında Ne Servis Edilir?
Bu chawal'ın tadını tam olarak çıkarmak için, onu canlandırıcı raita ile eşleştirmenizi öneririz. Hatta yanında biraz salata ve dilediğiniz turşunun tadını çıkarabilirsiniz. Raita dışında Amritsari wadi chawal'a dal, sabzi ve hatta baharatlı Hint turşusu ile servis yapabilirsiniz. Bu yüzden yanına biraz çıtır papad almayı unutmayın.
Amritsari Wadi Chawal Nasıl Yapılır | Amritsari Wadi Chawal Tarifi
Amritsari wadi chawal evde yapımı kolay bir tariftir. Bu tarifin Habersu @cookingwithshivangi_ Instagram hesabı tarafından paylaşıldı. Bunu yapmak için, Amritsari vadisini küçük parçalara bölerek başlayın ve altın rengi kahverengi ve çıtır oluncaya kadar kadhai'de kızartın. Kenarda dur. Aynı kadhai'ye biraz yağ (sıvı yağ da ekleyebilirsiniz), jeera, kakule, karanfil ve defne yaprağını ekleyin. Onlar dağılmaya başlayınca doğranmış soğanı, zencefili, dilimlenmiş yeşil biberi ekleyip iyice kavurun. Tuz ve kırmızı biber tozunu ekleyin. Daha sonra ıslatılmış basmati pirincini ve vadileri eklemeniz gerekir. Bir dakika kadar kavurduktan sonra üzerine su ekleyip kaynamaya bırakın. Kadhai'yi bir kapakla kapatın ve 15 dakika pişirin. İşlem tamamlandıktan sonra taze kişniş yapraklarıyla süsleyin. Mükemmel doku için chawal'ı 15 dakika daha dinlendirin ve ardından sıcak olarak servis yapın. Amritsari wadi chawal hazır!
Öyleyse okuyun: Amritsari Kulcha'yı Yapmak Artık Daha Kolay – Bu Kolay Düdüklü Tencere Tarifini Bugün Deneyin
Aşağıdaki ayrıntılı tarif Habersunu izleyin:
Lezzetli görünüyor değil mi? Bir sonraki yemeğiniz için bu lezzetli chawal'ı yapın ve ailenizle birlikte tadını çıkarın.