Taupe By Titlie: Goa'nın Yemyeşil Manzarasında Konforlu Bir Yemek İçin Ziyaret Etmeniz Gereken Yeni Bir Restoran

Leila

Global Mod
Global Mod
Size büyüleyici bir güncelleme sunarak başlayayım. Goa'daki turistler bugünlerde plajlardan ve barakalardan daha fazlasını bekliyor. Lüks yemek yeni moda. Her zaman hareketli olan Goa'da rahat ve sade bir yemek deneyimi için yeni bir destinasyon var ve bunu son ziyaretimde denemek zorunda kaldım. Taupe By Titlie, mutfak dünyasının en yeni üyesi. Masmavi denizin ve canlı yeşilliklerin ortasında Taupe, rahatlatıcı bir yemek vaadiyle dikkat çekiyor.

Assagao'da 150 yıllık bir Portekiz villasında yer alan Taupe, Goa'nın zengin kültürel mirasını temsil ediyor. Titlie ve Barfly ekibi tarafından tasarlanan Taupe, çağdaş Hint mutfağını eski geleneklerle kusursuz bir şekilde harmanlayarak eşi benzeri olmayan bir mutfak deneyimi sunuyor.

Taupe'nin mutfağının başında, Hindistan çapında mutfak becerisiyle tanınan Şef Tarun Sibal var. Menüsü, klasik Hint yemeklerinin deneysel yeniden yorumlarını ve yenilikçi füzyon kreasyonlarını içeren, hem geleneği hem de yeniliği kutluyor. Yemeklerini her zaman takdir etmişimdir, bu yüzden onunla şahsen tanışmak büyük bir zevkti. Restoranından bahsettiği tutku ve sevgi gerçekten yemeklere yansıyor.

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri

Taupe'deki Mutfak Yolculuğum:

Taupe'nin menüsü duyulara hitap eden bir ziyafet. Masama oturduğumda geniş bir menüyle seçim yapmakta zorlandım. İlk önce içecek menüsüne göz attım ve mükemmel kokteyli buldum. Kahve Martini. Keyifli olduğu kadar canlandırıcıydı da. İleride doyurucu bir yemek hazırlamak için ihtiyacım olan 'uyandırıcı' içecekti ve gerçekten de doyurucuydu!

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri

Gastronomi yolculuğum bununla başladı Mikro Yeşil Chaat. Kalpleri kazanan bir füzyonun vaadini yerine getirdi. Geleneksel chaat'leri sevdiğimden bahsetmiyorum bile ama mikro yeşilliklerin ekstra tazeliği ve meyvelerin tatlılığı beni şaşırttı ve etkiledi. Ben hala lezzetlerinin tadını çıkarırken, masam o kadar çok baştan çıkarıcı yemekle doluydu ki dayanamadım. Gözüme ilk çarpanlardan biri şuydu Mantar Cornetto! Evet, dondurma gibi görünmesi için külahın içinde servis edilen kremalı bir mantar yemeği. Bir 'cornetto'nun bu kadar muhteşem bir tada sahip olacağını hiç bilmiyordum… ve bu kadar lezzetli.

Mantarlı Cornetto

Mantarlı Cornetto

Denediğim diğer yemekler ise Falafel Tikki, Avokado ve Üzüm Salatası, Dal Kurchan, Taupe Koyun Eti Seekh ve Tavuk Tikka. Dal Kurchan, derin lezzetleri, dumanlı aroması ve baharatların mükemmel dengesiyle öne çıktı.

Avokado ve Üzüm Salatası

Avokado ve Üzüm Salatası

Daha sonra sıra ana yemeğe geldi. Oldukça yaygındı. aşık oldum Tava Koyun Eti roti ile. Et çok lezzetliydi ve mükemmel şekilde pişirildi. Sıradaki şuydu Dal Makhani ile Kulcha Tabağı – o kadar lezzetliydi ki bazen hala canım çekiyor. Koyun eti Korma aynı zamanda ilahiydi ve unutmadan önce, Yapışkan pirinçli Mango Karides Köri özellikle yaz aylarında mutlaka denenmesi gereken bir tarif. Cennet gibi yiyeceklerle o kadar doluydum ki, bu benim de kalbimi doldurdu… ama neşeyle!

Tava Koyun Eti

Tava Koyun Eti

Bekle, en iyisi henüz gelmedi. Tahminin var mı? Tatlılar elbette.

Taupe'yi ziyaret ederseniz, onların lezzetlerini denemeden ayrılamazsınız. Fransız usulü tost. Bu şimdiye kadar sahip olduğum en iyi şey. Şeftali, portakal ve kremanın da eklenmesiyle bu tatlı iştahınızı ve kalbinizi doyurur. ben de sevdim Hindistan Cevizi Sütü Panna Cotta ve Bask Cheesecake.

Bunu yazdıktan sonra, bana çok lezzetli anılar veren başka bir muhteşem yemek için Taupe'ye dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Bir dahaki sefere kadar Mikro Yeşil Chaat, Tawa Eti ve Fransız Tostu hayal ediyorum.

Bunu şefin ağzından dinleyelim:
Şef Tarun Sibal'e Taupe'yi öne çıkaran şeyin ne olduğunu sorduğumda, bunun “yemek sunumları ve hizmetlerindeki tutarlılık ve tabii ki müşterileri tekrar tekrar geri getiren sıcak misafirperverlik” olduğunu söylemekten gurur duydu. Kabul ediyorum. Taupe, kapıdan içeri adım attıkları andan itibaren her konuğun kendini hoş karşılanmış ve değerli hissetmesini sağlayarak sıcaklık ve konukseverlik yaymaktadır. Ayrıca en çok Hint yemeği pişirmeyi sevdiğini söyledi; orada yediğim lezzetli lezzetlerden de belliydi.

Sonraki Macera Hemen Yanıbaşınızda:

Akşamları iyi yemek eşliğinde tipik bir 'bar' deneyimi yaşamak isteyenler için Barfly hemen yan tarafta, aslında aynı civarda. Ayrıca oradaki yiyecek ve içecekler de olağanüstü. Tarun Subal'ın en sevdiğimiz Maggi yorumunu seveceksiniz ve Mısır Kaburgaları o kadar bağımlılık yapıyor ki tek bir siparişle duramayacaksınız. Tekilayı seviyor musun? Barfly'daki Picante mutlaka denenmeli.

Taupe ve Barfly'ın mükemmel bir uyum içinde bir arada yaşadığı bu mutfak vahası, her Goa ziyaretimde uğrak durağım olacak. Taupe'de keyifli bir yemek deneyimi ya da Barfly'da kokteyller ve sohbetlerle dolu bir akşam, bu dinamik ikili unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.