Toskana'da üretilen sızma zeytinyağının yeşil halısı geri döndü

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Yeşil altın, yeşil halısını Toskana'da buluyor: 8 Nisan Pazartesi saat 11.00 Şirket Sinemaya geri dönüyor PDO ve PGI Natürel Sızma Zeytinyağlarının Bölgesel Seçimi Toskana 2024.

Sektöre dair perspektifleri ve haberleri açıklayacak kişiler: Toskana Bölgesi Başkanı Eugenio Giani, tarım-gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi, PromoFirenze başkanı Massimo Manetti, Floransa Ticaret Odası genel sekreteri Giuseppe Salvini Toskana Sistemi Vakfı'nın yöneticisi Francesco Palumbo. Ayrıca katılımcılar arasında Alessandro Parenti Profesör Floransa Üniversitesi – D-AGRI, Gaia Meoni Araştırmacı Floransa Üniversitesi – CERM ve Chiara Cherubini Analitik Teknisyeni de bulunuyor.

Toskana'daki DOP ve IGP yağları Konsorsiyumunun başkanları, başkan yardımcısı Saccardi ile birlikte ödül alan 45 markaya ödüllerini takdim edecek. Ayrıca, her DOP ve IGP için gıpta ile bakılan “En iyi yağ” unvanına ek olarak, en iyi “Monokültivar yağ seçimi”, “Organik yağ seçimi”, “Biyofenol seçimi” ve “Ambalaj seçimi” için bazı özel ifadeler de yer alacak. en az üç yağ seçilmiştir.
Etkinliğin sunuculuğunu Intoscana.it gazetecisi Simona Bellocci yapıyor.
Etkinlik, Toskana Bölgesi, Floransa Ticaret Odası, BuyFood ve InToscana.it sosyal ağlarında canlı olarak yayınlanacak.

Yağlar Seçimi, Toskana'nın en iyi DOP ve IGP yağlarını öne çıkarmak ve tanıtmak amacıyla, İtalya'da ve yurt dışında ekonomik ve imaj tanıtım faaliyetleri ve ayrıca çok sektörlü girişimler, bölgesel girişimler yoluyla desteklemek ve büyümek amacıyla oluşturuldu. zeytin yetiştirme sektörünü desteklemek ve aynı zamanda sertifikalı kaliteli sızma zeytinyağı kültürünü yaymak, zeytin yetiştiren şirketlerin ve dönüşümle (değirmenler) bağlantılı olanların üretimi güçlendirmek (ve stabilize etmek) ve zeytin yetiştiriciliğinin sürekli iyileştirilmesi yönündeki çabalarını teşvik etmek. ürün kalitesi.
 
Üst