Tümör yok edildi: Alman doktorlar kanser hastalarını yeni bir kemo süreci ile kurtarıyor

Felaket

New member
Bavyera’da tıbbi sansasyon: Alman doktorlar kanser hastalarını yeni bir kemoterapi süreciyle kurtarıyor




  • e-posta

    Bölmek


  • Daha

  • twitter


    • Basmak


    • geri bildirim


    • hata bildir


      Bir Hata mı Gördünüz?

      Lütfen metindeki ilgili kelimeleri işaretleyiniz. Sadece iki tıklamayla hatayı editörlere bildirin.


      Fabrikada genetik mühendisliği yoktur.

      Ama endişelenme:
      Genetik olarak değiştirilmiş
      bunlar

Bavyera’daki doktorlar, dünyada eşi benzeri olmayan bir kanseri tedavi etmeyi başardılar. Özel olarak geliştirilmiş bir infüzyon tedavisi kullanarak 18 yaşındaki bir çocuğun kemik kanserini tamamen yok edebildiler. Genç kadın ayrıca daha önce tehdit edilen bir bacak amputasyonundan da kurtuldu. Başhekim ile görüşme.


Teşvik eden başarılı bir vaka hikayesi. Alman doktorlar 18 yaşındaki bir hastayı yerel olarak kanser için başarıyla tedavi ettiler. Genç kadın ciddi kemik kanserinden acı çekti. Burghausen’deki Medias Klinikum’da başhekim olan Prof. “Hindistan cevizi kadar büyük.”

Genç kadın daha önce klasik kemoterapiyi bırakmış, ağır yan etkiler onun için dayanılmaz bir hal almıştı. Ancak kanser yayıldı ve kasık ve uyluk bölgesinde metastazlar zaten bulundu. Aigner, “Bu nedenle hastaya bacağının kesilmesi önerildi” diye açıklıyor. “Normal bir prosedür.”

Hastanın annesi daha sonra bu ampütasyondan kaçınmanın yollarını aradı. Aigner, “Bana geldiler” diyor. “Ben de işe yarayabileceğini söyledim.” Bu yaklaşık iki yıl önceydi.

Hekim bölgesel kemoterapinin öncüsüdür


Aigner, bölgesel kemoterapide uzmanlaşmıştır. Bu sözde izole perfüzyon teknikleri ile 40 yılı aşkın bir süredir çalışmaktadır ve bunları defalarca değiştirmiştir. Vücudun tümörden etkilenen kısmı geçici olarak kan dolaşımından ayrılır ve çok güçlü kemoterapötik ilaçlarla yıkanır. Aigner bir öncü olarak kabul edilir. 1981’de dünyanın ilk izole karaciğer perfüzyonunu başardı.

Bölgesel kemoterapinin avantajı, önemli ölçüde daha yüksek konsantrasyonda kemoterapötik ajanların elde edilebilmesidir. Aigner, “80 kata kadar daha yüksek bir konsantrasyondan bahsediyoruz” diyor. “Sistematik olarak [„normalen“] Kemoterapi hem tümörü hem de hastayı yok ederdi.” İzole tedavide kan, hastanın kendi kan dolaşımına tekrar girmeden önce filtre edilir. Bu nedenle hastaların çok az yan etkisi vardır veya hiç yan etkisi yoktur.

“Bir arabayı ayarlamak gibi”: Dünyanın ilk EISLI tedavisi


18 yaşındaki hastanın durumunda, Aigner bacağın izole perfüzyonunu tekrar modifiye etti. Aigner, “Biraz araba ayarlamaya benziyor” diyor. Sadece konsantrasyon, sıcaklık ve tedavi süresi veya perfüzyon makinesine bağlantı için kateterin lokalizasyonu açısından.

18 yaşındaki oyuncuyla ilgili zorluk, sadece dizinin değil, aynı zamanda pelvik ve kasık bölgesinin de etkilenmesiydi. Aigner, “Temelde perfüzyonu yukarı doğru genişletmek zorunda kaldık” diyor. Balon kateterler buna göre pelvise yerleştirildi. Ayrıca kendi geliştirdiği stop-flow infüzyonu üzerinde çalıştı. Akış hızı, kateterin tıkanmasıyla geçici olarak durdurulabilir. Tedaviyi Uzatılmış Ekstremite Durdurucu Akış İnfüzyonu (EISLI) olarak adlandırdılar.

EISLI tedavisi ile 18 yaşındaki bir çocuktaki tümör tamamen yok edildi


18 yaşındaki çocuk, her biri bir buçuk saatlik ve üç haftalık aralıklarla toplam dört EISLI terapisini tamamladı. Aigner, “Asıl amaç, tümörü küçültmek, böylece sağlıklı kenarlarla çıkarılabilmesi ve bir diz protezi takılmasıydı” diyor. Ancak ilk tedaviden sonra bile tümör önemli ölçüde küçüldü. Ve başarı devam etti. Cerrah, “Aslında tüm tümörü yok edebildik” diye hatırlıyor. Münih’teki Klinikum Rechts der Isar’daki bir ameliyat sırasında genç kadına yapay bir diz eklemi de takıldı.


Bu iki yıl önceydi ve şu ana kadar 18 yaşındaki hiçbir kanser belirtisi göstermedi. Ancak Aigner bir “iyileşme”den bahsetmek istemiyor. “Hastalarıma her zaman ’15 yıl sonra tekrar karşılaşırsak ve hala kanser belirtisi yoksa, o zaman belki bir tedaviyi tartışabiliriz’ derim.”

Tümör tedaviye yüzde 80’e kadar yanıt veriyor


Aigner, “EISLI mucizevi bir tedavi değil” diyor. “Ancak akışı durduran infüzyon konsepti gerçekten çok iyi ve çok etkili.” Yüzde 70-80 oranında tümör tedaviye yanıt veriyor yani ameliyat edilebilir hale gelene kadar yok ediliyor. Tekrar tekrar tam iyileşmeler de yaşadılar. Bu, tedaviden sonra hastalığın klinik, radyolojik veya diğer belirtilerinin olmadığı anlamına gelir.

Aigner, aslında, hemen hemen her tümörün bölgesel kemoterapi ile tedavi edilebileceğini söylüyor. Baş, boyun, karaciğer, pankreas, meme ve rahim ağzı kanseri ile anal kanserde “çok iyi sonuçlar”. Öte yandan, kolon tümörleri zor bir istisnadır çünkü kanlanmaları çok zayıftır.

Birçok sigortacı henüz maliyetleri karşılamadı


Aigner, maliyetleri bölgesel kemoterapinin bir dezavantajı olarak adlandırır. Yasal sağlık sigortalarının çoğu henüz tedaviyi karşılamadı. Doktor için anlaşılmaz. “Hastalar böylece sistemik kemoterapinin muazzam yan etkilerinden kurtulmuş olacaklar” diye eleştiriyor.

Ancak bazı doktorlar da tedaviden çekiniyor, çünkü kendi kan dolaşımından kopmak da riskler içeriyor. Aigner, “Tabii ki deneyim gerektirir” diyor. Kendisi, 25 yılı aşkın süredir bizimle birlikte bazı kıdemli doktorların bulunduğu bir ekiple çalışıyor. Buna ek olarak, profesör uzmanlık dersleri veriyor, ABD, Japonya, Çin, İsrail ve Mısır gibi diğer ülkelerde konuk operasyonlar yürütüyor ve şimdiden 200’ün üzerinde uzmanlık makalesi yayınladı.

76 yaşındaki oyuncu şu anda Karayipler’de takım için antrenman yapıyor


76 yaşındaki oyuncu henüz emekliliği düşünmedi. Daha çok yeni bir proje gibi: “Şu anda Dominik Cumhuriyeti’nde bölgesel kanser tedavisine odaklanan bir doktor ekibini eğitiyorum.” O ve Dominik Cumhuriyeti’nde doğan eşi de bir noktada oraya taşınmayı hayal edebiliyorlardı. Almanya’da da şu anda kızını eğitiyor. Mezun biyolog, kemoterapiden sonra vücuttaki bağışıklık reaksiyonlarını araştırır.

Tedavi başarılarının sonunda “Gerçekten özel bir şey olduğunu düşünmüyorum” diyor. Hala bu yöntemin tutacağını umuyor mu? “Bu yöntemin yakalandığını gerçekten görmek isterim” diyor. “Ama benim yaşımda bunu hafife alıyorum.”


soymak
 
Üst