Twitter hesabınız için endişeleniyor musunuz? İşte yapmanız gerekenler

serdal

New member
Twitter için web sitesinde listelenen adımları izleyin. Hesap ayrıntılarınızın bir kopyasını indirin. Daha sonra hassas bilgileri silmek gibi işlemler yapabilirsiniz. B. Doğrudan Mesajlar. Bir Doğrudan Mesajı silerseniz, bunun yalnızca sizin tarafınızdan kaybolacağını unutmayın; Sohbetteki diğer kişiler de onu silmelidir. Ürüne aşina olan ve misilleme korkusuyla ismini vermek istemeyen bir kişiye göre, ilgili herkes sohbeti sildikten sonra Twitter’ın sohbeti yaklaşık 10 gün içinde sunucularından silmesi bekleniyor. Bay Musk, bu politikaya devam edip etmeyeceğine dair yorum talebine yanıt vermedi.

Halkla ilişkiler ekibini görevden alan Twitter, yorum talebine yanıt vermedi.

Twitter zaman çizelgenizin yönetimi daha kolaydır. Semiphemeral gibi araçlar, belirli bir zaman aralığındaki tüm tweet’lerinizin silinmesini otomatikleştirir; B. 30 günden eski olanlar.

Ancak, ne yaparsanız yapın, Twitter hesabınızı devre dışı bırakmaya karşı koyun, birkaç güvenlik uzmanı söyledi. Geçmişte, Twitter, şirkete kimlik kanıtı sağladıktan sonra tanınmış kişilere mavi tik verdi. Ancak yeni sistem, kimliğe bürünmeyi kolaylaştırarak herkesin bir onay almak için ayda 8 dolar ödemesine izin veriyor.

Politikacılar ve ünlüler gibi etkili kişiler büyük olasılıkla taklit edilir, ancak bu, Twitter’ı arkadaşlarını ve aile üyelerini takip etmek için kullanan herkes için de zararlı olabilir. Güvenlik firması Bugcrowd’un baş teknoloji sorumlusu Casey Ellis, bir dolandırıcının sizin adınıza bir hesap oluşturduğu ve bir akrabanızı acil bir durumda size para göndermeye ikna ettiği bir senaryo hayal edin, dedi. Gerçek hesabınızı sildiyseniz, bu daha büyük bir sorundur.

Bay Ellis, “Herkesi vurabilecek ucuz bir saldırı,” dedi.

Çıkış stratejisinin bir başka parçası da, takipçilerinizi yanınızda götürme planı olmalıdır. Örneğin Twitter biyografinize, sosyal medyada takıldığınız başka yerlere reklam verebilir, hatta bununla ilgili bir yazı bile yazabilirsiniz.

Bir teknoloji girişimcisi olan Anil Dash, Mastodon kullanıcı adını Twitter profilinde listeledi ve Mastodon’daki Twitter kişilerine bakmak için Fedifinder adlı bir web aracı kullandığını söyledi. Şu anda Twitter’daki yarım milyon takipçisinin küçük bir kısmı olan yaklaşık 11.300 Mastodon takipçisi var.

Bahislerinizi dağıtın


Twitter gibi bir siteye aşırı yatırım yapmamanın bir başka yolu da birden fazla platformda aktif olmaktır.
 
Üst