Yaz tatilinizi planlamanıza yapay zeka yardımı

serdal

New member
Yaz seyahat sezonuna sadece birkaç hafta kaldı, ancak yalnızca uçuş ve otel rezervasyonu yapmanın ötesine geçen bir yazılım arıyorsanız şanslısınız. Yapay zekayla donatılmış arama motorları, araştırma yapmanıza ve eksiksiz seyahat planları oluşturmanıza yardımcı olabilir. Bazı eski uygulamalar yakın zamanda daha yeşil seyahat seçenekleri önerecek şekilde güncellendi. Ve telefonunuzdaki her şeyi organize etmek her zamankinden daha kolay. İşte bir genel bakış.

Yapay zeka seyahat acentesi kullanma


Google'ın Gemini'si gibi genel amaçlı yapay zeka destekli arama araçları ve sohbet robotları, istek üzerine tatil etkinliklerinin bir listesini oluşturur, ancak özellikle seyahat isteklerine göre uyarlanmış yapay zeka botları genellikle daha kapsamlıdır. Bu botlar seyahat noktalarını keşfeder, seyahat rotalarını planlar, konaklama ve uçuş arar, yol gezileri planlar ve daha fazlasını yapar; aynı anda çok sayıda bilgi toplar ve sizi web'de zaman harcayan arama zahmetinden kurtarır.


Yazılıma varış yeri, kalış süresi, ilgi alanları gibi ayrıntılarınızı verin ve ne önerdiğini görün. Bir hesaba kaydolduğunuzda birçok AI yardımcısını kullanmak ücretsizdir. Ancak bazıları premium hizmetler için abonelik ücreti talep eder. Uygulama mağazanızın kendine has özellikleri var.


Eski adıyla Roam Near olan Layla, internette bulabileceğiniz ücretsiz, tatil odaklı yapay zeka yardımcılarından biridir ve Skyscanner, Get Your Guide ve Booking.com gibi seyahat siteleriyle çalışmıştır. Karada araba ve karavan yolculuğunu tercih ediyorsanız, Roadtrippers (ücretsiz deneme; yıllık 60 ABD doları) gerçek zamanlı trafik ve hava kalitesi bilgilerinin yanı sıra rota planlaması da sunar. Tripadvisor ve Expedia gibi eski klasikler de artık yapay zeka tarafından oluşturulan tatil araçlarını kullanıyor.

Roadtrippers uygulaması, Amerika genelinde manzaralı bir sürüşü özelleştirebilir ve yol boyunca bazı turistik geziler önerebilir.Kredi…Yolcu

Ancak diğerlerinin de belirttiği gibi, yapay zeka seyahat planlamacıları büyük bir potansiyele sahip olsa da birçoğu hala geliştirme aşamasında ve genellikle bunu kabul eden sorumluluk reddi beyanları var.


Yapay zeka botlarının “yerel bir restoranda öğle yemeğinizin tadını çıkarın” gibi genel tavsiyeler verdiği, sezon dışı veya birbirinden çok uzak aktiviteler önerdiği, aynı restoranı tekrar tekrar tavsiye ettiği, sizi düzenli olarak reklamverenlerine yönlendirdiği veya yönlendirdiği biliniyor. kapalı oldukları yerlere. Aynı soruyu farklı botlara sorarsanız, hepsi aynı turizm sitelerinden neredeyse aynı öneriler alabilirsiniz.


Apple'ın Haritalar uygulaması ayrıca şehirde dolaşmak için toplu taşıma, yürüyüş ve bisiklet seçeneklerinin yanı sıra elektrikli araçlar için uygun fiyatlı rotaları da gösteriyor. Ancak telefonunuzdaki varsayılan uygulamalar tek araç değildir. Yol tarifleri ve sürdürülebilir seyahat için üçüncü taraf yazılımlar çoktur.

Google Haritalar gibi, Apple'ın haritalar uygulaması da, araba kullanmak istemiyorsanız konumlara toplu taşıma ve bisiklet yol tarifleri sağlar.Kredi…Elma

Örneğin Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Asya'daki büyük şehirlerin çoğunu kapsayan Citymapper, bazı geziler için çevresel etki istatistiklerini içeriyor. Yol tarifleri genellikle merdivenlerden kaçınan erişilebilirlik seçeneklerinin yanı sıra hedefinize ulaşmanın en hızlı, en ucuz veya en kolay yolunu içeren rotaları içerir. Citymapper uygulama içi satın alımlarda ücretsizdir.


Çevre dostu bir tatil arayanlar için mevcut diğer uygulamalar arasında dünya çapında topluluk tarafından sağlanan bisiklet rotaları için Bisiklet Haritası, vegan ve vejetaryen gezginler için HappyCow ve yeniden kullanılabilir su şişelerini yeniden doldurmak için kaynaklar bulmak için Tap Hydration ve Su İstasyonları yer alıyor.

Örgütlü kalmak


Seyahat bilgilerinizi birleştirecek bir yazılımınız yoksa telefonunuzun varsayılan uygulamaları yardımcı olabilir. Elektronik biniş kartları, otel rezervasyonları ve avans biletleri telefonunuzdaki dijital cüzdanınıza hızlı bir şekilde eklenebilir; Cebinizdeki pragmatik bir kağıt yedeği sigortadır. Google ve Apple, e-postalardan ve mesajlardan rezervasyonları ve etkinlikleri takviminize otomatik olarak eklemeyi teklif ediyor.

Biletlerinizi, geçiş kartlarınızı ve rezervasyon kartlarınızı telefonunuzdaki dijital cüzdan uygulamasına eklediğinizde bunlar seyahatiniz boyunca tek bir yerde kalır.Kredi…Elma

TripIt (ve telefon uygulamaları), TripCase (aynı zamanda Android veya iOS uygulamalarıyla) ve Wanderlog gibi ücretsiz hizmetler, genellikle onay e-postalarınızdaki bilgileri tarayarak tüm seyahat bilgilerinizi otomatik olarak tek bir yerde saklar. Yıllık 50 ABD doları tutarında bir abonelik sürümü olan TripIt Pro, koltuk, ücret ve havayolu puanı takipçilerinin yanı sıra uluslararası seyahat araçları ve uçuş programlarını ve kamu güvenliğini etkileyebilecek aşırı hava koşulları gibi bölgesel risk uyarıları gibi ek özellikler sunar.

TripIt uygulaması, seyahat planınızı gelen kutunuza senkronize ederek ve rezervasyon onay e-postalarını alarak otomatik olarak oluşturabilir. Ancak gizlilik konusunda endişeniz varsa bilgileri manuel olarak da ekleyebilir veya yalnızca seyahat rezervasyonları için özel bir e-posta adresi kullanabilirsiniz.Kredi…TripIt

Yapay zeka botları ve seyahat uygulamaları gelişmeye devam edecek ve gelecekte tatil planlamasını daha da kolaylaştıracağını umuyoruz. Arada sırada telefonunuzu bir kenara bırakmayı ve oraya vardığınızda boş zamanınızın tadını çıkarmayı unutmayın.
 
Üst