Yemeğinize Muhteşem Lezzetler Katacak 5 Maharashtrian Chutney Tarifi

Leila

Global Mod
Global Mod
Maharashtrian Tarifleri: Yemeklerinizin çoğunda Hint turşusu yemeyi sever misiniz? Chutney'lerin herhangi bir eşleştirmeye kattığı ekstra lezzette rahatlatıcı ve karşı konulamaz bir şey var. Tatlı, keskin, baharatlı veya hepsinin bir kombinasyonu olsun, Hint turşusu herhangi bir normal yemeği saçmalamaya değer bir ikram haline getirebilir. Eğer Maharashtrian lezzetlerine meraklıysanız sizin için özel bir derlememiz var. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz en iyi Maharashtrian tarzı Hint turşusu ve çeşnilerimizden bazılarını keşfedin. Bunları bir kez deneyin ve yakında mutfağınızda bunlarla dolu birkaç kavanoz stoklayacaksınız!
Ayrıca Okuyun: Evde Yapabileceğiniz ve Tadını Çıkarabileceğiniz 8 Kolay Maharashtrian Sebze Yemeği

İşte Bayılacağınız 5 Nefis ve Kolay Maharashtrian Chutney Tarifi:

1. Lehsun Hint Turşusu


En popüler ve sevilen Hint turşularından biri, çoğumuzun vada pav tariflerinden tanıyabileceği kuru Hint turşusudur. Genellikle sarımsak kullanılarak yapılır (Lehsun), kurutulmuş hindistan cevizi, yer fıstığı (isteğe bağlı) ve diğer malzemeler – her evde biraz farklı bir versiyon olabilir. Bu Maharashtrian Hint turşusu son derece çok yönlü olduğundan mutlaka sahip olunması gereken bir yemektir. Vada pav dışında thepla, thalipeeth, kothimbir vadi, bonda gibi atıştırmalıklarla da tadını çıkarın. Tarifin tamamı için buraya tıklayın.

2. Shengdana Chutney


Maharashtrian mutfağı, sayısız tarifte yer fıstığı veya shengdana kullanılmasıyla ünlüdür. Öyleyse neden aromasını Hint turşusu şeklinde kullanmıyorsunuz? Bunun da çeşitli varyasyonları olsa da tarifimizde yer fıstığı, sarımsak, kırmızı biber, kimyon ve zerdeçal kullanılıyor. Farklı bir kıvam elde etmek için içine biraz yağ da ekleyebilirsiniz. Adım adım tarife buradan göz atın.


3. Yeşil Biber Thecha


Maharashtrian çeşnilerinden bahsederken en ünlü türlerden biri thecha'dır. Thecha, Hint turşusuna benzer, ancak olağan farklardan biri, geleneksel olarak havan ve havan tokmağı kullanılarak dövülmesidir. Bu nedenle thecha, normal Hint turşularından daha farklı bir dokuya sahip olma eğilimindedir. Ateşli yeşil biber thecha mutlaka denenmeli. Pav veya atıştırmalıklarla eşleştirin veya dal chawal gibi normal yemeklerin yanında garnitür olarak yiyin. İşte tarifin tamamı.
Ayrıca Okuyun: Evinize Yöresel Lezzetler Getirecek 6 Maharashtrian Pilav Tarifi


Thecha, kaçırmamanız gereken geleneksel bir Maharashtrian çeşnisidir. Fotoğraf Kredisi: iStock

4. Ham Mango Thecha


Farklı bir tür thecha tatmak ister misiniz? Bir tane yapmak için ekşi ve sulu çiğ mangoları kullanın! Bu ağız sulandıran tarif için yer fıstığına, yeşil bibere, kimyona ve sarımsağa da ihtiyacınız olacak. Normal yemek ve içeceklerin yanı sıra bu Hint turşusu, yeşil mangoların iyiliğini kutlamanın eşsiz bir yoludur. Evde nasıl yapılacağını tam olarak öğrenmek için buradaki Haberyu izleyin.

5. Bombil Hint Turşusu


Hiç vejetaryen olmayan bir Hint turşusu duydunuz mu? Konkan sahilinden özel bir rustik tarifle karşınızdayım! Bu Maharashtrian Hint turşusu, yerel olarak bombil (Bombay ördeği) olarak bilinen bir balık kullanılarak yapılır. Domates, soğan, sarımsak ve baharatlar da kullanılmaktadır. Tarifin tamamına buradan göz atın.

Bu Hint turşusu tariflerinden hangisini ilk önce deneyeceksiniz? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.
Ayrıca Okuyun: Maharashtrian Yemeklerini seviyor musun? 30 Dakikadan Kısa Sürede Hazırlanacak Bu 7 Kolay Tarifi Deneyin


Toshita Sahni HakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla beslenir. Bir sonraki yemeğini mutlulukla düşünmediği zamanlarda roman okumayı ve şehirde dolaşmayı seviyor.
 
Üst