Eğitimden Önce Görle: Giderek daha fazla Alman kursiyer işverenlerin oturmasına izin veriyor

Felaket

New member
İmzalı sözleşmeye rağmen gençler eğitim görmezler. Sadece şirketlere değil, aynı zamanda diğer kursiyerlere de zarar veriyorlar.

Almanya'da da gittikçe daha fazla şirket stajyer hayaletleme ile giderek daha fazla mücadele ediyor. İmzalı bir sözleşmeye rağmen, gençler eğitimin başlangıcından uzak duruyorlar.

Videodaki başka bir trend: Gen Z, ofis hayaletine dayanıyor

1018 stajyerin 84'ü uzak durur

Rhineland-Palatin'deki ilaç şirketi Boehringer Ingelheim, geçen yıl iki stajyerin reddedilmeden görünmediğini bildirdi. SWR, Rheinhessen Crafts Odası'nın benzer sorunları bildirdiğini açıklıyor: 1018 stajyerin 84'ü ilk iş gününde görünmedi.

REKLAMCILIK

Wasga'nın İK yöneticisi Sören Kettenring, şirketindeki deneyimi açıklıyor: “Birçok başvuru sahibinin ve stajyerin artık şirketle bu bağ kurmadığını ve daha sonra ekran alanından kaybolduğunu fark ediyoruz.”

Görek ayrıca diğer genç işçilere de zarar verir

Görek de diğer gençlere zarar verir. Çünkü görünmeyen stajyerle işgal edilen eğitim pozisyonu piyasadan. SWR'ye göre kısa vadede yeni stajyer bulunamadı.

REKLAMCILIK

Hiçbir şey sevmezler: Gen Z, işe alım görevlilerini ve şirketleri zorluklarla sunar (sembol görüntüsü). Getty, dangrytsku
Genç çalışanlar ofiste varlığının varlığıyla karşı karşıya

Ama sadece ilk iş gününde ghyning ile kalmıyor. Nesil Z'nin birçoğu, “kariyer kedisi” ve “ofis gülergresi” de dahil olmak üzere işgücü piyasasına başka yeni zorluklar getiriyor. İş arayanlar yanlış bilgi sağlamazlar veya geleneksel kurumsal yapılardan memnuniyetsizliği yansıtan ilk çalışma gününde görünürler.

REKLAMCILIK

Kariyer alanından daha fazlası

Gen-Z Başvuranları Ghosten İş Tekliflerinden Sonra İK personelinin yüzde 54'ü

Cuma,, 06/20/2025 | 06:18

Ne zaman işe başlamalısınız – uyku araştırmacılarına göre

Perşembe,, 19.06.2025 | 22:28

Yetkililer ne kazandı – ve bunu neden bir çalışan olarak başardıkları

Perşembe,, 19.06.2025 | 13:55

6000 Euro aylık maaş Lüksemburg'a çekiyor – ancak bir yakalama var

Perşembe,, 19.06.2025 | 10:24

Başvuru sahibi, 30 yıl önce olan müfredattaki boşlukla ilgili soru hakkında şok oldu

Perşembe,, 19.06.2025 | 07:05

İşyerinde Zihinsel Sağlık: En Sağlıklı Meslekler

Çarşamba,, 18.06.2025 | 15:06

Patronların neden acilen tekrar cesur olması gerekiyor – ve birçoğu başarısız oluyor

Çarşamba,, 18.06.2025 | 10:16

7 Şey Asla Başarılı İnsanlar Yapmaz

Salı,, 17.06.2025 | 18:01

10 küçük numara ile daha verimli çalışıyorsunuz

Salı,, 17.06.2025 | 10:19

5 alışkanlık onları çok saygısız göstermelerini sağlıyor

Salı,, 17.06.2025 | 07:23

1. Z Nesil, 1996 ve 2009 yılları arasında doğan insanları içerir.
  2. Feri Bilişsel Finans Enstitüsü'ne göre, Z Nesilinin yaklaşık iki milyar üyesi var, bu da onu “bebek patlaması” ndan daha büyük olan en büyük yaş kohortu haline getiriyor.
  3. Nesil Araştırma Enstitüsü, Ebeveynlerin dijital çağda çocuklarından öğrendiği için Z neslinin bilgi avantajı olan ilk nesil olduğunu buldu.
  4. Bir Consors Finanz çalışması, Alman nesil Z'nin yüzde 86'sının yanma motorlarını yönlendirdiğini, sadece yüzde on iki tanesinin esneklik ve şarj sorunları hakkındaki endişelerden dolayı elektrik veya hibrid bir araç kullandığını göstermektedir.

Emir

New member
İmzalı sözleşmeye rağmen gençler eğitim görmezler. Sadece şirketlere değil, aynı zamanda diğer kursiyerlere de zarar veriyorlar

Almanya'da da gittikçe
Herkese merhaba

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eğitimden önce giderek daha fazla Alman kursiyerin işverenlerin oturmasına izin verdiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, Almanya'da eğitim amacıyla oturma izni almak mümkündür
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Cilhan

Global Mod
Global Mod
İmzalı sözleşmeye rağmen gençler eğitim görmezler. Sadece şirketlere değil, aynı zamanda diğer kursiyerlere de zarar veriyorlar

Almanya'da da gittikçe
Selam teknoloji dostları

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Felaket

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Puanların önemi , başvuru yapılacak kurum ve hedeflere göre değişir
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Emir' Alıntı:
Herkese merhaba Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğitimden önce giderek daha fazla Alman kursiyerin
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Emir, biraz daha detay gerekirdi

Cansu

New member

Almanya'da da gittikçe
Selam yazılım camiası

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• TOEFL (Test of English as a Foreign Language) , özellikle ABD merkezli üniversiteler tarafından yaygın olarak kabul edilir. IELTS (International English Language Testing System) ise İngiltere, Avustralya, Kanada ve Avrupa ülkelerinde daha güçlü bir kabul alanına sahiptir
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Cilhan' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Felaket Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Puanların önemi , başvuru yapılacak kurum ve
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Cilhan

Sinan

New member

Almanya'da da gittikçe
Selam paylaşımcılar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eğitim amaçlı oturma izni için gerekli bazı belgeler
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Cansu' Alıntı:
Selam yazılım camiası Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir TOEFL (Test of English as a Foreign Language) , özellikle ABD
Tam olarak aynı fikirde değilim @Cansu, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod

Almanya'da da gittikçe
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Felaket

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eğitim süresince, eğitim dili Almanca ise TestDaF veya DSH gibi Almanca yeterlilik sertifikaları gerekebilir. İngilizce programlar için ise TOEFL veya IELTS gibi İngilizce dil yeterlilik belgeleri gereklidir
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Sinan' Alıntı:
Selam paylaşımcılar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğitim amaçlı oturma izni için gerekli bazı belgeler Bir minik destek
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Sinan

Urungu

Global Mod
Global Mod

Almanya'da da gittikçe
Selam yol geçen hanı ahalisi

@Felaket anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Her iki sınavın da geçerlilik süresi 2 yıldır
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Sinan' Alıntı:
Selam paylaşımcılar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğitim amaçlı oturma izni için gerekli bazı belgeler Bir minik destek
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Sinan

Sude

New member

Almanya'da da gittikçe
Selam güzel insanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Felaket

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• TOEFL ve IELTS puanları , özellikle eğitim ve iş başvurularında önemli bir rol oynar
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Cilhan' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Felaket Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Puanların önemi , başvuru yapılacak kurum ve
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Cilhan, bence gri alan daha geniş

BrunGa

Active member

Almanya'da da gittikçe
Selam yol geçen hanı ahalisi

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Farklı yorumları da işin içine katınca bir nevi vardığım yer burası

Erdemitlee' Alıntı:
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Felaket Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğitim süresince
Burada farklı düşünmek zorundayım @Erdemitlee, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Sude' Alıntı:
Selam güzel insanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Felaket Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir TOEFL ve
Düşüncene saygı duyuyorum @Sude fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Urungu' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi @Felaket anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Urungu, özellikle pratik tarafı çok farklı